Met een boomstamtafel op maat haal je de natuur in huis

Boomstamtafel op maat van de hoogste kwaliteit hout met ambachtelijke afwerking.
Lees verder
Boomstamtafel op maat gemaakt in de keuken van een tevreden klant
Elk project is uniek!

Boomstamtafel op maat: uniek, in het oog springend én duurzaam

Bent u op zoek naar een tafel die als ware eyecatcher in uw woning kan fungeren? Met een boomstamtafel op maat haalt u de natuur en een hoogwaardig stukje design in huis. Boomstamtafels zijn de laatste jaren aanzienlijk in populariteit gestegen. Dat hebben ze onder andere te danken aan hun unieke uitstraling en duurzame karakter. Er zijn er geen twee hetzelfde. Voor een boomstamtafel op maat bent u bij De Plankenman aan het juiste adres. Graag vertellen wij u meer over de kenmerken van deze tafels en de manier waarop wij deze vervaardigen.

Een op maat vervaardigde boomstamtafel van De Plankenman weet alle ogen op zich te richten. Of u hem nu in de woonkamer, de keuken, het kantoor of in een andere ruimte plaatst: de tafel is het glansrijke middelpunt. Ieder tafelblad is uniek, wat nog meer bijdraagt aan een gevoel van luxe en stijl in uw interieur.

De Plankenman maakt iedere tafel volledig op maat. Wij zagen en verwerken het hout geheel in eigen beheer. Met onze mobiele houtzagerij Hud-Son Oscar 52 beschikken wij over de grootste specialistische zaag van heel Nederland. Het tafelblad van uw boomstamtafel verkrijgen we uit één boomstam. Uit één stuk lukt het ons om tafelbladen van wel 130 centimeter breed te zagen. Dit is uniek in Nederland.

Voordelen van een Boomstamtafel op maat van De Plankenman

Flexibiliteit icoon

Flexibiliteit

Wij kunnen onze eigen boomstammen gebruiken óf een boomstam die door u wordt aangeleverd. Wat u ook kiest: waar leveren altijd maatwerk.

Tijdsbesparing icoon

Tijdsbesparing

De Plankenman’s mobiele houtzagerij zaagt alle boomstammen zelf en maakt hier vervolgens hoogwaardige boomstamtafels van. U koopt de tafel gemaakt van een boomstam dus direct van de bron waardoor er korte levertijden zijn.

Hoge kwaliteit eindproduct icoon

Hoge kwaliteit eindproduct

Door het gebruik van de zaagdiktecomputer en het zaagproces op locatie, kan De Plankenman een hoge kwaliteit eindproduct bieden. Het hout zal perfect recht zijn en er zal minder afval zijn, waardoor klanten geld besparen.

Heb jij een mooi project? Deel het met ons

Wij gaan graag met u in gesprek om uw project te bespreken en uw dromen waar te maken!

Bespreek uw project

Wat is een boomstamtafel op maat?

In een groot aantal fysieke en online winkels worden tafels verkocht die boomstamtafel worden genoemd, maar eigenlijk uit verschillende dunnere planken bestaan. De Plankenman wil benadrukken dat dit geen echte boomstamtafel is. De uitstraling van een tafel van dunnere planken is dan ook een stuk minder natuurlijk. Een boomstamtafel is echter een robuuste tafel waarvan het tafelblad uit één stuk hout is vervaardigd. Omdat dit hout minimaal wordt bewerkt, blijf je de natuurlijke tekening van de boom erin terugzien.

Iedere tafel is weer anders

Kiest u voor een echte boomstamtafel op maat, dan kiest u dus voor een écht natuurproduct. Om die reden is elk tafelblad dan ook uniek. De tinten en de motieven zijn van iedere boom weer anders. Nog unieker wordt het meubelstuk wanneer u voor een boomstamtafel op maat kiest. Wij nemen de tijd om naar uw wensen te luisteren. Naar welk soort hout gaat uw voorkeur uit? Heeft u wellicht nagedacht over de afwerking? Welk onderstel zou u willen hebben.

Wij hebben een passie voor hout en de verwerking ervan tot boomstam meubels. De Plankenman verzorgt het gehele productieproces. U kunt er dan ook op rekenen dat wij van de hoed en de rand weten. Onze professionals voorzien u graag van deskundige adviezen.

Een boomstamtafel is geschikt voor ieder interieur

Met alle interieurstijlen waar je tegenwoordig uit kan kiezen is het niet eenvoudig om de juiste eettafel te vinden dat past bij derest van het interieur. Het voordeel van een tafel gemaakt van een boomstam is dat deze perfect past in iedere stijl. Dankzij de enorme variatie in het soort hout en het soort afwerking waaruit gekozen kan worden kan een boomstamtafel op maat zodanig worden ontworpen dat deze niet alleen netjes integreert, maar vooral opvalt!

Waarom kiest u voor een boomstamtafel?

De bovenstaande voordelen zijn voor een toenemend aantal mensen een reden om voor een boomstamtafel te kiezen. Andere punten die een rol spelen, zijn onder andere het praktische karakter en de duurzaamheid van de tafels. Een boomstamtafel is zeer makkelijk in onderhoud; veel meer dan een vochtig doekje is in de meeste gevallen niet nodig. Voor eventuele (vet)vlekken gebruikt u groene zeep. Daarnaast gaan de tafels jarenlang mee. Dat betekent dat u voor een tafel kiest die u voorlopig niet hoeft te vervangen én dat deze keuze minder belastend is voor de planeet.

Hoe gaan wij te werk?

Zoals we u al vertelden, hebben wij de gehele vervaardiging van boomstamtafels in eigen beheer. Een boomstamtafel op maat maken wij in onze eigen, mobiele houtzagerij. Hier zagen wij tafelbladen uit de boomstammen. Het eindproduct voldoet precies aan al uw wensen.

Omdat wij het proces van A tot Z zelf uitvoeren, is er bij De Plankenman veel kennis in huis over de materialen en het productontwerp. Omdat we niet gebruikmaken van tussenpartijen, beschikken we tegen een scherpe prijs over onze materialen. Van storingen in een aanvoerketen hebben we zodoende ook nooit last. Zo kunt u er zeker van zijn dat wij uw boomstamtafel op maat al op korte termijn aan u kunnen leveren.

De vervaardiging van een tafelblad

Een boomstamtafel bestaat uit één grote plank. Hierdoor blijft de natuurlijke vorm van de boom behouden. U krijgt daardoor geen tafel met rechte randen, maar een tafel met de contouren van de boom zelf. De nerven en noesten van de boom blijven goed zichtbaar. De schors wordt aan de zijkanten verwijderd, maar verder blijft de afwerking beperkt om het natuurlijke karakter te behouden.

Welke houtsoorten zijn geschikt voor een boomstamtafel?

Bent u geïnteresseerd in een boomstamtafel op maat, dan heeft u de keuze uit verschillende houtsoorten.

Eikenhout

In veel gevallen maken we gebruik van eikenhout. Eikenhout is om verschillende redenen zeer geschikt:

 • Eikenhout is erg duurzaam en gaat jaren mee, zonder een achteruitgang in kwaliteit.
 • Eikenhout is hard en beschadigt daarom niet zomaar.
 • Eikenhout is vochtbestendig.
 • Eikenhout past bij de meest uiteenlopende interieurstijlen.
 • Eikenhout heeft een zeer esthetische nerf en kleur.
 • Eikenhout laat zich gemakkelijk bewerken.

Tropisch hardhout

Naast eikenhout is ook tropisch hardhout een geliefd materiaal voor het maken van een boomstamtafel op maat. De term hardhout verwijst over het algemeen naar loofbomen. Deze bomen groeien doorgaans langzamer dan naaldbomen (zachthout), waardoor hun hout harder wordt. Tussen de hardhoutsoorten bestaan echter aanzienlijke verschillen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. De Plankenman vindt het belangrijk om u als klant van een eindproduct van de hoogst mogelijke kwaliteit te voorzien. Daarom werken wij graag met SUAR-hout.

SUAR-hout

In veel gevallen maken we gebruik van eikenhout. Eikenhout is om verschillende redenen zeer geschikt:

 • Eikenhout is erg duurzaam en gaat jaren mee, zonder een achteruitgang in kwaliteit.
 • Eikenhout is hard en beschadigt daarom niet zomaar.
 • Eikenhout is vochtbestendig.
 • Eikenhout past bij de meest uiteenlopende interieurstijlen.
 • Eikenhout heeft een zeer esthetische nerf en kleur.
 • Eikenhout laat zich gemakkelijk bewerken.

Het onderstel van uw boomstamtafel op maat

Het tafelblad van uw boomstamtafel op maat is uiteraard de grootste blikvanger van het geheel. Dat neemt niet weg dat ook het onderstel voldoende aandacht verdient. Bij ons kunt u kiezen uit zowel houten als metalen onderstellen. Kiest u voor het eerste, dan kiest u voor een boomstamtafel met een maximaal natuurlijke uitstraling. Kiest u voor een metalen onderstel, dan zorgt u ervoor dat uw tafel prachtig opgaat in een moderner interieur met een industrieel tintje.

Niet alleen het materiaal, maar ook de vorm van het onderstel kunt u zelf kiezen. Daarbij is het belangrijk om twee zaken te overwegen: de hoogte van de stoelen die u bij uw boomstamtafel wilt gebruiken en de plaats aan tafel waar u zit. Het is belangrijk om over voldoende beenruimte te beschikken.

Boomstam meubels van De Plankenman

De Plankenman heeft een passie voor het vervaardigen van boomstamtafels. Behalve voor een boomstamtafel op maat bent u bij ons ook aan het juiste adres voor andere boomstam meubels. Denkt u bijvoorbeeld aan televisiemeubels of bijzettafels. Zo kunt u nog meer eenheid in uw interieur creëren.

Vrijblijvend contact voor advies op maat

Wilt u een boomstamtafel op maat laten maken? De Plankenman gaat graag met u in gesprek om uw dromen waar te maken. We voorzien u van alle informatie die u nodig heeft over tafels en onderstellen en helpen u graag met het maken van uw keuze. Neemt u voor een professioneel advies over een boomstamtafel op maat gerust contact op met De Plankenman.

Neem contact op
Elk project is uniek!

Hoe kunnen wij u helpen?

Bent u enthousiast geworden en heeft u vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Vul het onderstaande formulier in en wij mailen of bellen u zo snel mogelijk terug.