Boomstam meubels met een stijlvolle, warme en authentieke uitstraling

Hoge kwaliteit boomstam meubels door ons op maat gezaagd uit onze boomstammen en ambachtelijk vervaardigd tot sfeervolle meubelstukken.
Lees verder
Boomstam meubels op maat gemaakt
Elk project is uniek!

Boomstam meubels verzaagd en vervaardigd direct vanaf de bron

In de afgelopen jaren zijn boomstam meubels enorm populair geworden. En dit lijkt er voorlopig ook niet minder op te worden. De vraag naar authentieke houten meubels wordt per jaar groter en groter. De wens om duurzame houten eetkamertafels, salontafels en stoelen in het interieur te integreren blijft groeien. Duurzaamheid, circulaire houtverwerking en milieu zijn thema’s die de drijfveer vormt voor veel van onze klanten om te kiezen voor een boomstam meubel.

Een groot voordeel van het inhuren en kopen van een meubelstuk bij De Plankenman is juist de bewustheid van deze grote thema’s. In de kern zijn wij een houtzagerij. Wij werken dus dagelijks met hout en aan het verzagen van stammen tot planken, balken, latten, regels, enzovoorts. Met onze duurzame benadering van houtverwerking weten wij op ambachtelijke wijze meubels te maken. Wij doen dit met veel passie vanwege onze waardering voor dit prachtige natuurproduct. Wij zagen de boomstammen en van de planken en balken die wij uit een stam halen maken wij het gewenste meubel. Daarmee koopt u een nieuwe tafel of tv meubel direct van de bron: écht van boomstam tot gewenst eindproduct.

Wij zijn heel benieuwd waar u naar op zoek bent? Een eettafel, een eiken boomstam tv meubel, een bar of een complete boomstam meubel set? Laten we samen een project om maat opstarten!

Voordelen van boomstam meubels bij De Plankenman

Flexibiliteit icoon

Flexibiliteit

Wij kunnen onze eigen boomstammen gebruiken óf een boomstam die door u wordt aangeleverd. Wat u ook kiest: waar leveren altijd maatwerk.

Tijdsbesparing icoon

Korte levertijd

De Plankenman’s mobiele houtzagerij zaagt alle boomstammen zelf en maakt hier vervolgens hoogwaardige tafels, stoelen en andere interieur stukken van. U koopt de boomstam meubels dus direct van de bron waardoor er korte levertijden zijn.

Hoge kwaliteit eindproduct icoon

Hoge kwaliteit eindproduct

Wij zijn gespecialiseerd in het zagen en verzagen van stammen. Dagelijks verwerken wij op ambachtelijke wijze het hout tot sfeervolle meubels. Ervaar de kwaliteit zelf.

Heeft u een mooi project? Deel het met ons

Wij gaan graag met u in gesprek om uw project te bespreken en uw dromen waar te maken!

Bespreek uw project

Een passie voor duurzaamheid

In onze zagerij zetten wij ons in voor duurzaamheid en milieu. Hout is niet alleen een prachtig natuurproduct met een unieke uitstraling, het staat ook al eeuwenlang bekend als een milieuvriendelijk, duurzaam en betrouwbaar bouwmateriaal.

Hoe mooi zou het toch zijn om ervoor te zorgen dat er geen bomen meer in verbrandingsovens belanden en er daardoor CO2 vrijkomt? In plaats daarvan kunnen we het hout verzagen en er allerlei mooie producten van maken waardoor we CO2 opslaan. Op deze manier werken we samen aan een beter milieu.

Neem contact op

Van boomstam tot eindproduct

De mogelijkheden omtrent de afwerking van ruwe houten meubels zijn ongelofelijk breed. Bij De Plankenman maken wij meubels afkomstig van de boomstammen die wij in onze houtzagerij of bij u op locatie komen zagen. Samen gaan we met u om tafel om de wensen te bespreken aangaande het soort hout, de afmetingen en de afwerking. Wanneer er bij ons een opdracht wordt gegeven om een meubelstuk voor u te ontwerpen en te maken, dan krijgt u een uniek en authentiek meubelstuk direct van de bron. Geen groothandel, winkel of distributeur die zijn graantje meepikt. Wij verwerken en zagen zelf de boomstammen, verzagen iedere boomstam plank op maat en toveren het ruwe materiaal om tot prachtige meubelen met een natuurlijke, luxe en authentieke uitstraling. Of u nu een industrieel, modern of landelijk interieur heeft. Onze boomstam meubels zullen een geweldige aanvulling op uw inrichting zijn.

Specialist in tafelbladen op maat: uniek in Nederland

Bij De Plankenman bieden wij iets unieks. Als boomzagerij produceren wij onze eigen planken, balken en tafelbladen. Wat ons uniek maakt in Nederland is onze Hud-Son Oscar 52 zaagmachine. Dit is de grootste mobiele houtzagerij in Nederland. Met behulp van deze grote zaag kunnen wij hele grote tafelbladen uit stammen zagen. Met een breedte van 130 centimer kunnen wij tafelbladen uit één stuk zagen. Dit levert unieke, echt one of a kind, tafelbladen op. Geen een is er hetzelfde. Elke boomstamtafel op maat die wij voor onze klanten fabriceren is niet enkel 100% op maat, het blad is ook 100% uniek. Nergens op de wereld zal een identieke tafel te vinden zijn. 

Op zoek naar boomstam meubels? Lees wat er allemaal mogelijk is:

Hout is een geweldig natuurproduct om mee te werken en het biedt tal van mogelijkheden om unieke boomstam meubels mee te maken. Combineer dit met oneindige manieren van afwerking en je hebt een hoog kwaliteit, uniek meubelstuk. Over de jaren heen hebben wij een diversiteit aan maatwerk projecten voor onze klanten mogen uitvoeren. Enkele voorbeelden hiervan hebben we opgesomd in de onderstaande lijst;

 • boomstamtafels;
 • boomstam tv meubels;
 • salontafels;
 • vensterbanken;
 • boomstam plank;
 • traptreden;
 • kasten;
 • compartiment kast;
 • dressoirs;
 • spiegel (omlijsting);
 • etc.

Wij zijn erg benieuwd waar we jou mee kunnen helpen. Heb je een idee of voorbeeld? Deel het met ons zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

Neem contact op
Elk project is uniek!

Hoe kunnen wij u helpen?

Bent u enthousiast geworden en heeft u vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Vul het onderstaande formulier in en wij mailen of bellen u zo snel mogelijk terug.