Boomzagerij De Plankenman zaagt iedere boomstam plank op maat

Boomstammen zagen tot planken en die verwerkt zien worden in een project is
Lees verder
Elk project is uniek!

Boomstammen zagen tot planken bij boomzagerij De Plankenman

Wilt u een boomstam laten zagen? Wij zijn gespecialiseerd in het zagen van boomstammen tot planken en balken. Een groot voordeel van De Plankenman is dat wij bij u op locatie kunnen komen met onze mobiele houtzagerij. Hierdoor worden aanvullende transportkosten bespaart en kunnen wij direct aan de slag. Wij bezitten twee mobiele zaagmachines waarmee wij met de grootste precisie, met behulp van een zaagdikte computer, een boomstam volledig op maat kunnen verzagen naar de gewenste afmetingen.

Wij scannen de boomstam voor een optimale opbrengst uit iedere stam. Dit is voor de klant heel prettig omdat er meer materiaal opbrengst is, en voor ons is dit zeer belangrijk omdat we ernaar streven zo duurzaam en circulair mogelijk te werken.

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Als boom zagerij kunnen wij op locatie komen zagen maar wij bieden ook de mogelijkheid om uw stammen bij ons op locatie te laten zagen. Neem vrijblijvend contact op en wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden op basis van uw wensen.

Voordelen van boomstam zagerij De Plankenman

Flexibiliteit icoon

Flexibiliteit

Of klanten nu hun boomstammen ter plaatse willen laten zagen tot planken of deze willen brengen naar De Plankenman – wij passen ons aan, aan de wensen van de klant.

Tijdsbesparing icoon

Tijdsbesparing

De Plankenman’s mobiele boomzagerij met zaagdiktecomputer maakt het mogelijk om snel en efficiënt te werken op locatie. Dit bespaart niet alleen tijd bij het vervoeren van de stammen, maar ook in het zagen zelf.

Hoge kwaliteit eindproduct icoon

Hoge kwaliteit eindproduct

Door het gebruik van de zaagdiktecomputer en het zaagproces op locatie, kan De Plankenman een hoge kwaliteit eindproduct bieden. Het hout zal perfect recht zijn en er zal minder afval zijn, waardoor klanten geld besparen.

Heb jij een mooi project? Deel het met ons

Wij gaan graag met u in gesprek om uw project te bespreken en uw dromen waar te maken!

Bespreek uw project

Duurzaam en circulaire hout verwerking

Hout is een duurzaam natuurproduct met een unieke en warme uitstraling. Dat moeten we koesteren. Daarom zetten wij ons in voor circulaire houtverwerking. Wat wij hiermee bedoelen?

Om te voorkomen dat een boom versnipperd wordt om vervolgens de verbrandingsoven in te gaan verwerken wij dit hout tot een eindproduct. Concreet kan dit betekenen dat u bijvoorbeeld een boomstam in de tuin heeft liggen na een storm. Wij verzagen de boomstam tot planken en balken. Vervolgens maak u, of wij, er een schutting of misschien wel een bank van.

Want waarom zouden we kiezen voor de verbrandingsoven als we er ook allerlei mooie producten van kunnen maken? Dit is goed voor het milieu én bovendien ontzettend duurzaam.

Neem contact op

Boomstam plank op maat

Voor ieder (bouw)project is hout nodig. Met onze boomzagerij zagen wij iedere boomstam in een plank op maat. Wanneer wij dit voor u op locatie komen doen zijn de planken of balken direct te gebruiken voor uw project. De boomstam plank op maat kan meteen worden verwerkt in het project wat u voor ogen heeft. Of het nu gaat om een tuinhuis, overkapping, carport of schutting. Maar denk ook ook meubels. Met onze Hud-Son Oscar 52 boomstam zagerij kunnen we grote tafelbladen zagen die, na afwerking, enkel nog op een frame gemonteerd hoeven worden. Naast banken en tuinmeubels behoren ook boomstamtafels op maat tot de mogelijkheden bij De Plankenman.

Van boomstam plank op maat tot luxe buitenverblijf

Wij zorgen ervoor dat iedere zaagklus met de grootste zorg en nauwkeurigheid wordt verzorgd. Iedere boomstam plank op maat is afgesteld op de specificaties en wensen van het project van de klant. De planken die wij zagen uit een boomstam kunnen voor diverse (bouw)projecten worden ingezet. U kunt ervoor kiezen om de planken en balken zelf te gebruiken, of wij kunnen deze voor u verwerken in een project op maat. Vanuit de basis zijn wij gespecialiseerd in het zagen van boomstammen en verzagen van planken en balken. Daarnaast zijn wij ook gespecialiseerd in de verwerking van het door ons gezaagde hout. Het kan gaan om projecten binnenshuis, zoals een eiken vensterbank op maat, maar ook buitenshuis zijn er legio projecten te bedenken waarvoor het hout kan worden gebruikt. Denk hierbij aan een eenvoudige carport of een luxe eikenhouten prieel in de tuin.

Neem contact op

Voor ieder project een mobiele houtzagerij voor de klus

Woodmizer LT40: Productiezaag op locatie

Voor het verwerken van boomstammen tot houten balken en planken hanteren wij de WoodMizer LT40. Dit is onze productiezaag waarmee wij voor onze klanten, zowel bedrijven als particulieren, op locatie de perfecte zaagsnede verzorgen.

Mogelijkheden:
Maximale zaaglengte: 6300mm
Maximale zaagbreedte: 720mm
Maximale stamdiameter om te verwerken: ca. 900 tot maximaal 1000mm

Hud-Son Oscar 52: De grootste mobiele houtzagerij van Nederland

Heb jij een bijzonder project? Of heb je grote boomstammen die verwerkt moeten worden op locatie? Wij komen met onze Hud-Son Oscar 52 bij u langs. Met deze zaagmachine heeft De Plankenman een zaagmachine in huis die de grootste klussen aankan. Uniek in Nederland en gebouwd om grote boomstammen te kunnen verwerken die de standaard mobiele houtzagerijen niet kunnen verzagen. Leuk om te weten: wij gebruiken deze zaag o.a. om een boomstamtafel op maat te zagen.

Mogelijkheden:
Maximale zaaglengte: 7400mm
Maximale zaagbreedte: 1230mm
Maximale stamdiameter om te verwerken: tot maximaal 1230mm

Elk project is uniek!

Hoe kunnen wij u helpen?

Bent u enthousiast geworden en heeft u vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Vul het onderstaande formulier in en wij mailen of bellen u zo snel mogelijk terug.